donderdag 1 april 2010

SITE2010: Science SIG Meeting

Ook deze ochtend begint de conferentie al om 8 uur. Deze keer ben ik aanwezig bij de Special Interest Group rondom Science education. We zijn met niet zo heel veel mensen (2 voorzitters en 5 deelnemers) en de bijeenkomst begint met uitwisselen waar je woont en hoeveel beren en wolven daar zijn waar je zomaar tegenaan kan lopen.. David Slykhuis is de chair, Scott Slough de co-chair.
 Eerst wordt wat informatie uitgewisseld over de SITE conferentie in het algemeen: er zijn 1200 deelnemers, 800 presentaties en de deelnemers komen uit 56 landen. Deze "wordle" geeft een beetje een beeld van de verdeling over de landen.
De succesformule van SITE? De combinatie van presentaties over de lerarenopleiding, gerelateerd aan specifieke vakken en de combinatie met ict!

De chairs van de SIG geven aan wat de SIG kan betekenen voor de leden. Aan de ene kant kan de SIG input leveren aan STIE als organisatie, maar kan ook suggesties doen over de inhoud van de conferentie en de keynote sprekers die uitgenodigd zouden kunnen worden. Daarnaast is het de bedoeling dat de leden van de SIG elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van science & ict. Op dit moment gebeurt dit met name via een mailinglijst. Op aandringen van de aanwezigen wordt er ook gezocht naar een web 2.0 omgeving om informatie en ervaringen te kunnen delen.

Eerlijk gezegd was dit niet helemaal de bijeenkomst die ik verwacht had. Maar ik ben nu wel lid van deze SIG, dus wellicht kan ik er in de toekomst wel van profiteren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten