maandag 28 september 2009

Een ubiquitous-postduif?

Op blog.waag.org lees ik een interessant/leuk bericht over postduiven met een rfid-chip. Deze postduiven die een rfid-chip in hun duivenring hebben, verspreiden binnenkort liefdesboodschappen in Amsterdam. Volgens de weblog: "Onder de titel 'I dove you' worden de boodschappen doorgegeven aan de geliefden, zodra de duiven zijn geland. Op de website is te zien waar deze zich bevinden. Honderd duiven in Amsterdam nemen deel aan het project, dat is bedacht door kunstenaars Sylvain Vriens en Teun Castelein. De boodschappen kunnen worden opgegeven via de website."

100 duiven doen mee.. weten ze dat ook? :-) Ik vind het in ieder geval een leuk idee! Misschien kunnen we in Twente de duiven ook zover krijgen?

1 opmerking:

  1. Hallo Petra,

    Leuk berichtje over die postduiven. Sympathiek dat die duiven mee doen. Twentse duiven zijn volgens mij wat te nuchter om verliefd rond te vliegen, maar enfin we kunnen ze vragen. Stel dat de duiven verliefd worden op elkaar, op het moment dat ze met de chip rond vliegen. Dan moeten twee wildvreemde mensen ineens als stel verder door het leven.
    De techniek staat voor niets, misschien moeten we die duiven op afstand bestuurbaar maken, dan komt het wel weer goed.

    Groeten Rinse

    BeantwoordenVerwijderen